Menu

SCHONE
GEMEENTEN

Programma’s voor gemeenten

Naast het behalen van EU richtlijnen rondom single use plastics eind 2024, doen gemeenten hun uiterste best om vóór 2030 de Sustainable Development Goals te behalen en Jouw Schone Stad ondersteunt hen hierbij. Dit doen we al ruim zes jaar met onze effectieve educatieve programma’s en promotieactiviteiten op het gebied van zwerfafval, single use plastics, afvalscheiding, duurzame energie, verstening, wateroverlast en de plastic soep.
De inhoud van de programma’s zijn altijd gericht op het ondersteunen van gemeentelijk beleid en hierin kunnen we tevens een ondersteunend gesprekspartner zijn.

U ziet het bijvoorbeeld terug in educatieve programma’s waarin wij ons richten op basisschoolleerlingen en hun invloed op de volwassenen in hun leven. Ouders luisteren naar hun kinderen en zo heeft elk programma en/of promotieactiviteit een groot bereik met de (beleids)boodschap die het met zich meedraagt.
Neem contact op

Hoe werkt dat dan?

Kinderen delen nieuwe inzichten met de ouders en zij zijn doorgaans welwillend naar hun kinderen toe, zeker als het gaat om onderwerpen die de toekomst van hun kinderen aangaan. Met gemak wordt zo het bereik van de boodschap verdubbeld.

Voor ons betekent een samenwerking dat we de gemeente volledig ontlasten. Bijvoorbeeld het aanleveren van rapportages, maar ook het uitlichten van promotieactiviteiten door het verzorgen en verspreiden van persberichten.

De deadline van de EU-richtlijnen omtrent SUP komt al snel dichterbij. Is uw gemeente geïnteresseerd om deze transitie gemakkelijker te maken voor de consument? Daar kunnen wij een rol in spelen.

Middels pionierende samenwerkingspartners, blijft ons aanbod zich uitbreiden. Heeft uw gemeente een vooruitstrevend doel voor ogen en bent u geïnteresseerd in wat Jouw Schone Stad voor uw gemeente kan betekenen? Neem dan contact op!

Wist je dat?

We met deelnemende scholen al een miljoen stukjes zwerfafval hebben opgeruimd?

We al meer dan 81.000 duizend kinderen hebben bereikt met onze educatieve programma’s?

Wist je dat al die 81.000 kinderen deze met veel enthousiasme duurzame informatie doorgeven aan hun ouders en verzorgers en aandringen op verandering?

Kunnen we iets doen voor jouw
gemeente?