Menu
Lesprogramma's Basisonderwijs Let’s do it kidsLet’s do it kids

De hele school gaat aan de slag! Met de lesprogramma’s van Let’s do it Kids nemen we in een ochtend de hele school mee op een ontdekkingstocht: we duiken in de wereld van zwerfafval en de plastic soep of in grondstoffen en natuurlijke energie en we springen in de regenplassen die steeds vaker blijven liggen door al het steen om ons heen. De verschillende onderwerpen van onze lessen (gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN) sluiten aan bij de themaweken op school.

Met behulp van duizenden leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs, hebben wij inmiddels een miljoen stuks zwerfafval opgeruimd! Doet u ook mee?

Gastles (40 minuten)
Bij groep 4 tot en met groep 8 komen onze gastdocenten op bezoek voor verschillende interactieve lessen. Hierin vertellen we de leerlingen waarom we nog beter ons best kunnen doen om een schone wereld te creëren, wat er nog moet gebeuren om dat te bereiken en hoe zij hier gemakkelijk aan kunnen bijdragen.

Praktijkles (40 minuten)
Na de gastles is het tijd om de verkregen informatie in de praktijk te brengen. Zo trekken we de buurt in om zwerfafval op te ruimen en houden wij bij hoeveel stukjes afval de school heeft opgeruimd. Of we gaan met volle gieters water op pad om te onderzoeken hoe water wordt opgenomen door verschillende oppervlakken. En we gaan zelfs aan de slag om energie op te wekken met de wind en met de zon.

Theater (45 minuten)
De kleinsten van de school gaan kijken naar een theatervoorstelling met dans, muziek en poppenkast en zullen na afloop als heuse Schoonmaakhelden, kleine Klimaat-wetenschappers en Energie-slimpies terugkeren naar het lokaal. En ook hier komt een gastdocent langs voor een korte les (ongeveer twintig minuten) waarbij de kleintjes hun indrukken kunnen delen.

Onze lessen zijn gericht op goed burgerschap en sluiten aan bij de volgende Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.